Gå tilbake   SnartGravid Møteplassen > Diskusjoner > Tester > Andre tester
Svar
 
Diskusjonsverktøy Visningsmodus
Gammel 26-08-2011, 22:04   #1
lucifine
Medlem
 
lucifine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Sted: sørlandet
Meldinger: 221
lucifine er en kommende stjernelucifine er en kommende stjernelucifine er en kommende stjerne
Tok en EL test hos legen og fatter ingenting..

Dag 1 (første tegn til blødning) var 1. August. Testen ble utført 23. August.

Skjønner ingenting men legen skrev på: "hei prøvene ser greie ut". Ok men hva betyr det da? Har jeg hatt EL? I såfall: når da?

FSH svar:5,4 Benevning IE/L normalverdi 1.0-12.0 referanseområdet gjelder ikke midt syklus

LH: 12.3 IE/L normalverdi: 1.0-14.0 referanseområdet gjelder ikke midt syklus

PROG 1.9 nmol/L normalverdi: 0.0-3.0 ikke lutealfase. referanseområdet gjelder folikkelfasen.

PROL: 127 mlE/L normalverdi 100-500
LUTEALFASE 100-700 mlE/L 100-500

ØSTR. 0.12 nmol/L 0.00-0.30 referanseområdet gjelder tidlig folikkelfase.


WHAT???
__________________
endelig positiv test 5. August 2007!!!Gulljenta født 15. Mars 2008

lucifine er logget av   Svar med sitat
Gammel 27-08-2011, 10:02   #2
Lillea
Medlem
 
Lillea sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Meldinger: 296
Lillea har en aura rundt seg.Lillea har en aura rundt seg.Lillea har en aura rundt seg.Lillea har en aura rundt seg.Lillea har en aura rundt seg.Lillea har en aura rundt seg.Lillea har en aura rundt seg.
Sv: Tok en EL test hos legen og fatter ingenting..

:hei:
Om prøvene var "greie", så må det vel bety at du har hatt el? Eller? Jeg kan desverre ikke noe om sånne målinger, men kanskje det er andre her inne som vet.

Kunne du ha ringt og spurt legen om hva han mener med "greie prøver"? Synes godt du kunne ha fått mer info...

Var jo godt at de var "greie", forresten. Håper dere snart lykkes!
__________________
Gutt April- 08
MA (Uke 10) April - 11
Jente ventes oktober 12.
Lillea er logget av   Svar med sitat
Gammel 27-08-2011, 10:20   #3
Firkløver
Gjest
 
Meldinger: n/a
Sv: Tok en EL test hos legen og fatter ingenting..

Sitat:
Opprinnelig postet av lucifine Vis post
PROG 1.9 nmol/L normalverdi: 0.0-3.0 ikke lutealfase. referanseområdet gjelder folikkelfasen.

PROL: 127 mlE/L normalverdi 100-500
LUTEALFASE 100-700 mlE/L 100-500

ØSTR. 0.12 nmol/L 0.00-0.30 referanseområdet gjelder tidlig folikkelfase.


WHAT???
Jeg synes denne referanselisten her er kjekk og oversiktelig.

Follikelfase er tiden fra mens til EL, og lutealfase er tiden fra EL til mens.

Når man har hatt EL, stiger progesteronet etterpå, og når et max-nivå etter noen dager. For å bekrefte med blodprøve om man har hatt EL, bør blodprøve tas ca 1 uke etter EL. Dette blir sånn ca på CD 21 hvis man har en helt "standard" syklus på 28 dager og EL ca CD 14. Men når man ikke har ca 28 dagers sykluser, må blodprøvetidspunktene korrigeres, det er ikke bare å ta blodprøver på noen standarddager når man har EL senere.

Progesteronverdien er for lav til at du er i lutealfasen, dvs du hadde ikke hatt EL ennå. Østradiol er nok for lav til at du var nær EL. Bruker du EL-tester eller temper for å se om EL har kommet nå etter legetimen?

Ser på tickeren din at du har skrevet syklus på 35 dager, og da har du kanskje EL på dag 22 eller senere - da var det uansett for tidlig å ta blodprøve denne dagen for å få bekreftet EL.

Du skriver at 1. august var første tegn til blødning, men husk at mensen (CD 1) skal telles fra 1. dagen med skikkelig blødning, ikke spotting.
  Svar med sitat
Gammel 27-08-2011, 11:52   #4
lucifine
Medlem
 
lucifine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Sted: sørlandet
Meldinger: 221
lucifine er en kommende stjernelucifine er en kommende stjernelucifine er en kommende stjerne
Sv: Tok en EL test hos legen og fatter ingenting..

Har brukt EL tester tidligere, har gått til innkjøp av cbfm nå. Syklusene mine er alt i fra 25-35 dager. Betyr det at jeg var nær EL da jeg tok testen? Rart for jeg fikk jo mens i går?

Skjønner ingenting og etter tre år er jeg passelig lei hele greien kjenner jeg..
__________________
endelig positiv test 5. August 2007!!!Gulljenta født 15. Mars 2008

lucifine er logget av   Svar med sitat
Gammel 28-08-2011, 12:06   #5
Firkløver
Gjest
 
Meldinger: n/a
Sv: Tok en EL test hos legen og fatter ingenting..

Hvis du tok blodprøven 23. august og fikk mens 26. august, BURDE det ha vært høyt progesteron hvis du hadde hatt EL. Vil dessverre tro at du ikke hadde EL denne syklusen.
  Svar med sitat
Gammel 28-08-2011, 20:02   #6
lucifine
Medlem
 
lucifine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Sted: sørlandet
Meldinger: 221
lucifine er en kommende stjernelucifine er en kommende stjernelucifine er en kommende stjerne
Sv: Tok en EL test hos legen og fatter ingenting..

Hm så hva da?

Kan feks pergo hjelpe systemet?
__________________
endelig positiv test 5. August 2007!!!Gulljenta født 15. Mars 2008

lucifine er logget av   Svar med sitat
Gammel 28-08-2011, 20:22   #7
Firkløver
Gjest
 
Meldinger: n/a
Sv: Tok en EL test hos legen og fatter ingenting..

Ja, Pergo gir som regel EL - og iallefall hvis du vet du har EL av deg selv i visse sykluser.

Er jo litt spesielt at legen din skrev at prøvene var fine, når han ikke har greid å fange opp det med EL... Få ham til å henvise deg til en gyn du.

Etter 3 års prøving er det uansett på tide å utrede og få hjelp synes jeg.

Lykke til!
  Svar med sitat
Gammel 28-08-2011, 20:28   #8
lucifine
Medlem
 
lucifine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Sted: sørlandet
Meldinger: 221
lucifine er en kommende stjernelucifine er en kommende stjernelucifine er en kommende stjerne
Sv: Tok en EL test hos legen og fatter ingenting..

Ja gyn er neste stopp.. Huff jeg hadde håpet at vi slapp hele utredningsmoroa denne gangen.. Hadde et lite håp om at det ville bare skje.. Kjenner meg oppgitt, irritert og faktisk en smule bare
__________________
endelig positiv test 5. August 2007!!!Gulljenta født 15. Mars 2008

lucifine er logget av   Svar med sitat
Gammel 28-08-2011, 22:04   #9
Fransiscka
VIP-medlem
 
Fransiscka sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Sted: troms
Meldinger: 6,858
Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.
Sv: Tok en EL test hos legen og fatter ingenting..

Sitat:
Opprinnelig postet av lucifine Vis post
FSH svar:5,4 Benevning IE/L normalverdi 1.0-12.0 referanseområdet gjelder ikke midt syklus

LH: 12.3 IE/L normalverdi: 1.0-14.0 referanseområdet gjelder ikke midt syklus

PROG 1.9 nmol/L normalverdi: 0.0-3.0 ikke lutealfase. referanseområdet gjelder folikkelfasen.

PROL: 127 mlE/L normalverdi 100-500
LUTEALFASE 100-700 mlE/L 100-500

ØSTR. 0.12 nmol/L 0.00-0.30 referanseområdet gjelder tidlig folikkelfase.


WHAT???
Nei, du har ikke hatt eggløsning.
Progesteronnivået ditt er bare ¨på 1.9, noe som betyr ikke el.
Og legen skriver jo det og, Ikke lutefase (lutefase betyr etter el), referanseområdet gjelder folikkelfase, altså før el.

verdiene ser jo greie ut, jo, men dette er litt typisk lege. Hva er greit liksom? Er du på dag 20 i syklusen f.eks, med disse verdiene, er de jo ikke greie, iogmed du enda ikke har hatt eggløsning.
Men med tanke på ikke overgangsalder el.l, ser de jo greie ut.

Men altså ingen eggløsning enda, da prøven ble tatt.
Fransiscka er logget av   Svar med sitat
Gammel 28-08-2011, 22:07   #10
Fransiscka
VIP-medlem
 
Fransiscka sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Sted: troms
Meldinger: 6,858
Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.Fransiscka er bare skikkelig grei.
Sv: Tok en EL test hos legen og fatter ingenting..

Sitat:
Opprinnelig postet av lucifine Vis post
Betyr det at jeg var nær EL da jeg tok testen? Rart for jeg fikk jo mens i går?
..
En prøve vil dessverre aldri si hvor nær du er eggløsning.
Men den var åpenbar at du på det tidspunkt ikke har hatt el.
Siden du begynte å blø etterpå, betyr dette en syklus uten eggløsning, dessverre.

Har du prøvd såpass lenge ville jeg gått fram for å "krevd" pergo.
Fransiscka er logget av   Svar med sitat
Svar


Aktive lesere akkurat nå: 1 (0 medlemmer og 1 gjester)
 
Diskusjonsverktøy
Visningsmodus

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye diskusjoner
Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB-kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Forumnavigering


Alle tider vises som GMT +2. Klokka er nå 10:57.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Alt innhold © 1999-2013 SnartGravid.com