Gå tilbake   SnartGravid Møteplassen > Diskusjoner > Tester > Andre tester
Svar
 
Diskusjonsverktøy Visningsmodus
Gammel 31-07-2013, 20:31   #11
Tallahassee
Veteranmedlem
 
Tallahassee sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2008
Meldinger: 4,940
Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.
Sv: Hjelp.

Sitat:
Opprinnelig postet av Spennende Vis post
Huff! Fastlegen virker veldig streng på utredning før det har gått et år også.
Sånt er såå frusterende. Når man f.eks har lange sykluser, ikke EL osv så er det jo noe som ikke er på stell. Jeg følte dette selv jeg, så på pp4 dro jeg til en privat gynekolog. Var ikke snakk om at jeg ventet i 1 år... Jeg betalte 700 kr mener jeg på at det var, for en time med samtale + UL. Det inkl. også noen resepter, og oppfølging via brev. Vel verdt pengene! Følte at jeg gjorde noe, og kom i gang. Mye raskere enn jeg ellers ville ha gjort.
__________________
PP1: negativt................. PP4-9: negativt
PP2: SA 5+6...................PP10: SA 4+6
PP3: senabort 14+2.........PP11: TB 3.sept
Chart
Tallahassee er logget av   Svar med sitat
Gammel 31-07-2013, 20:39   #12
Spennende
Medlem
 
Spennende sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2013
Sted: Østlandet
Meldinger: 420
Spennende er på vei til noe stort.
Sv: Hjelp.

Sitat:
Opprinnelig postet av Tallahassee Vis post
Sånt er såå frusterende. Når man f.eks har lange sykluser, ikke EL osv så er det jo noe som ikke er på stell. Jeg følte dette selv jeg, så på pp4 dro jeg til en privat gynekolog. Var ikke snakk om at jeg ventet i 1 år... Jeg betalte 700 kr mener jeg på at det var, for en time med samtale + UL. Det inkl. også noen resepter, og oppfølging via brev. Vel verdt pengene! Følte at jeg gjorde noe, og kom i gang. Mye raskere enn jeg ellers ville ha gjort.
Jeg kan ikke forstå hvorfor man må vente så lenge da det åpenlyst er noe som ikke stemmer helt.

I morga skal jeg ringe legen igjen, om hun fortsatt ikke vil gi meg henvisning så går jeg til det private!

Håper jeg slipper å vente så lenge
__________________
Prøvere siden februar 2013

2 pergotimer
August 2014 - ICSI = Kjemisk
Oktober 2014 - 2 fryseegg =
November 2014 - 1 fryseegg = SA 5+5
Februar 2015 - ICSI =
Spennende er logget av   Svar med sitat
Gammel 31-07-2013, 22:02   #13
Tallahassee
Veteranmedlem
 
Tallahassee sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2008
Meldinger: 4,940
Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.Tallahassee er som en uslipt juvél.
Sv: Hjelp.

Jeg fikk time hos en privat gynekolog to dager etter jeg ringte... Bor man i en by så skal det ikke være så vanskelig å få time raskt. Lykke til!
__________________
PP1: negativt................. PP4-9: negativt
PP2: SA 5+6...................PP10: SA 4+6
PP3: senabort 14+2.........PP11: TB 3.sept
Chart
Tallahassee er logget av   Svar med sitat
Gammel 31-07-2013, 22:52   #14
snart_mamma?
Medlem
 
snart_mamma? sin avatar
 
Medlem siden: May 2013
Meldinger: 93
snart_mamma? er på vei til noe stort.
Sv: Hjelp.

Sitat:
Opprinnelig postet av Spennende Vis post
Dette er første prøvene jeg tar. Burde jeg ta de på syklus dag 1?

Hva koster det å få privat utredning?

Teite legen
Ja, FSH-verdiene dine er bedre å tolke dersom de taes mellom dag 1 og 3 i syklusen. FSH-verdien sier noe om eggkvaliteten din. Denne verdien skal helst ligge under 10, men alt mellom 10 og 12 er greit (øvre normalområde). Sammen med FSH skal det taes en østradiolprøve. Det som er med østradiol er at en høy verdi (over 0,12 nmol/l) undertrykker FSH-verdien (desto høyere østradiol desto lavere og mer usann blir FSH-verdien). Derfor er det viktig at østradiol taes tidlig i syklusen når den er på sitt laveste, for da vil avlesningen av FSH være mer pålitelig.

AMH sier noe om eggkvantiteten din; hvor mange egg du har tilgjengelig. Den kan taes når som helst i syklusen, men det er jo mest praktisk å ta den i forbindelse med FSH, LH og østradiol-prøven. AMH-prøven må fryses ned etter at den er tatt. Mange fastleger har ikke utstyr for å gjøre dette, men fastlegen din kan sende en rekvisisjon til det nærmeste offentlige sykehuset, slik at du kan få tatt denne prøven der f.eks

FSH, LH og østradiol bør du altså få tatt enten på syklusdag 1,2 eller 3, samt AMH. Også bør du få sjekket progesteronet ditt på dag 20. Om du har lange sykluser (og mistanke om sen eggløsning) kan det gjøres senere i syklusen. Progesteronprøven bør taes mellom 6-9 dager etter antatt EL tror jeg..

Det er i alle fall de prøvene det er viktigst for deg å få sett på.

Jeg tror vi betalte rundt 4500 for full utredning privat, med hormonprøver, sædprøve, ultralyd med telling av follikler (eggposer) og ultralyd med kontrastveske for å sjekke at egglederne mine var åpne. Om det er lang ventetid i det offentlige, så kan du jo vurdere å få sjekket privat Det koster jo litt mer såklart, men til gjengjeld så slipper du unna de lange månedene med bekymring og engstelse. Du kan jo også pushe på fastlegen din for å få gjennomført disse prøvene litt raskere. I.o.m at det er mistanke om at du har manglende eggløsning, så er jo det grunn nok til at du bør få kommet inn litt før slik jeg ser det
__________________
PP 1-7
PP 8

Nedtelleren er fjernet i hht. reglene.

Sist endret av snart_mamma?; 31-07-2013 kl 22:58.
snart_mamma? er logget av   Svar med sitat
Gammel 31-07-2013, 23:23   #15
Spennende
Medlem
 
Spennende sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2013
Sted: Østlandet
Meldinger: 420
Spennende er på vei til noe stort.
Sv: Hjelp.

Sitat:
Opprinnelig postet av snart_mamma? Vis post
Ja, FSH-verdiene dine er bedre å tolke dersom de taes mellom dag 1 og 3 i syklusen. FSH-verdien sier noe om eggkvaliteten din. Denne verdien skal helst ligge under 10, men alt mellom 10 og 12 er greit (øvre normalområde). Sammen med FSH skal det taes en østradiolprøve. Det som er med østradiol er at en høy verdi (over 0,12 nmol/l) undertrykker FSH-verdien (desto høyere østradiol desto lavere og mer usann blir FSH-verdien). Derfor er det viktig at østradiol taes tidlig i syklusen når den er på sitt laveste, for da vil avlesningen av FSH være mer pålitelig.

AMH sier noe om eggkvantiteten din; hvor mange egg du har tilgjengelig. Den kan taes når som helst i syklusen, men det er jo mest praktisk å ta den i forbindelse med FSH, LH og østradiol-prøven. AMH-prøven må fryses ned etter at den er tatt. Mange fastleger har ikke utstyr for å gjøre dette, men fastlegen din kan sende en rekvisisjon til det nærmeste offentlige sykehuset, slik at du kan få tatt denne prøven der f.eks

FSH, LH og østradiol bør du altså få tatt enten på syklusdag 1,2 eller 3, samt AMH. Også bør du få sjekket progesteronet ditt på dag 20. Om du har lange sykluser (og mistanke om sen eggløsning) kan det gjøres senere i syklusen. Progesteronprøven bør taes mellom 6-9 dager etter antatt EL tror jeg..

Det er i alle fall de prøvene det er viktigst for deg å få sett på.

Jeg tror vi betalte rundt 4500 for full utredning privat, med hormonprøver, sædprøve, ultralyd med telling av follikler (eggposer) og ultralyd med kontrastveske for å sjekke at egglederne mine var åpne. Om det er lang ventetid i det offentlige, så kan du jo vurdere å få sjekket privat Det koster jo litt mer såklart, men til gjengjeld så slipper du unna de lange månedene med bekymring og engstelse. Du kan jo også pushe på fastlegen din for å få gjennomført disse prøvene litt raskere. I.o.m at det er mistanke om at du har manglende eggløsning, så er jo det grunn nok til at du bør få kommet inn litt før slik jeg ser det
WOW!!!!!! Takk for utfyllende svar!!!!

Da har jeg tatt Progesteron prøven til rett tid? Ca 6dpo(forutenom at jeg ant ikke hadde EL)

Gjett om jeg skal kopiere denne mld og virke altvitende ovenfor fastlegen

Jeg har mistanker om at fastlegen min ikke har noe sympati og virker litt giddalaus.

Jeg venter tante en gang rundt helgen (har ganske uregelmessige sykluser), så jeg får ringe igjen i morga.

Har akkurat hatt en god og varm samtale med min fantastiske mann. Jeg har ikke fortalt han om all denne testinga og nedslagene, da jeg vet at han blir lett stressa. Men nå kom hele sulamitten. Og litt tårer og mye snørr. Vet at han nå ikke vil motsette seg privat ordning om det blir mye mer venting! Han er så søt og flink til å trøste.

Godt at vi jenter ikke virker gal i det heletatt da tårene spruter over manglende eggløsning, og ikke bare det alle "før tante rød kvisene" har meldt sin ankomst i dag

Nå kokte det litt over kan du si.. Men godt å få tuta litt fra seg
__________________
Prøvere siden februar 2013

2 pergotimer
August 2014 - ICSI = Kjemisk
Oktober 2014 - 2 fryseegg =
November 2014 - 1 fryseegg = SA 5+5
Februar 2015 - ICSI =
Spennende er logget av   Svar med sitat
Gammel 31-07-2013, 23:35   #16
snart_mamma?
Medlem
 
snart_mamma? sin avatar
 
Medlem siden: May 2013
Meldinger: 93
snart_mamma? er på vei til noe stort.
Sv: Hjelp.

Sitat:
Opprinnelig postet av Spennende Vis post
WOW!!!!!! Takk for utfyllende svar!!!!

Da har jeg tatt Progesteron prøven til rett tid? Ca 6dpo(forutenom at jeg ant ikke hadde EL)

Gjett om jeg skal kopiere denne mld og virke altvitende ovenfor fastlegen

Jeg har mistanker om at fastlegen min ikke har noe sympati og virker litt giddalaus.

Jeg venter tante en gang rundt helgen (har ganske uregelmessige sykluser), så jeg får ringe igjen i morga.

Har akkurat hatt en god og varm samtale med min fantastiske mann. Jeg har ikke fortalt han om all denne testinga og nedslagene, da jeg vet at han blir lett stressa. Men nå kom hele sulamitten. Og litt tårer og mye snørr. Vet at han nå ikke vil motsette seg privat ordning om det blir mye mer venting! Han er så søt og flink til å trøste.

Godt at vi jenter ikke virker gal i det heletatt da tårene spruter over manglende eggløsning, og ikke bare det alle "før tante rød kvisene" har meldt sin ankomst i dag

Nå kokte det litt over kan du si.. Men godt å få tuta litt fra seg
Skjønner virkelig hva du går igjennom! :/ Har vært gjennom noe lignende selv også.. Og jeg følte ikke at legen kunne fortelle meg noe om hva de ulike verdiene betydde/sto for, så da ble jeg pent nødt til å sette meg inn i det selv (og ta saken i egne hender!). Nå har jeg lest så sinnsykt mye om FSH, LH, østradiol og AMH at jeg sikkert kunne ha skrevet en doktograd om akkurat det! Hvis du spiller litt "tøff i trynet" og en ekspert på område, så er jeg sikker på at legen ser på deg som en som har peiling og som kjemper for sin sak. Har dessverre erfaring med at slike ting faktisk hjelper, og at det er de som kan mest og vil mest- som faktisk blir hørt og tatt på alvor.

Disse mennene våre er virkelig gode å ha!! Min syntes det var for tidlig å begynne utredningen etter "bare" 6 måneder prøving, men han ble med på det for min del; og for at jeg skulle finne roen igjen.. All heder og ære til dem!

Du har jo litt lange og uregelmessige sykluser, og hvis det er slik jeg tror; at dine problemer bunner i manglende eggløsning så er det ikke noe "stort" problem. Her inne er det mange som har altfor høye eller lave AMH/FSH-verdier. Noen får tilbud om prøverør, mens andre ikke får det fordi verdiene deres er så utenfor normalen at t.o.m en IVF-behandling ikke vil øke sjansene deres for å lykkes.. Med manglende eggløsning blir du satt på hormonbehandling (kanskje pergotime), og da vil du få eggutvikling/eggløsning og ha like store muligheter som andre for å bli gravid

Og ps: Progesteronprøven din ble nok tatt på riktig tidspunkt ja.. =)
__________________
PP 1-7
PP 8

Nedtelleren er fjernet i hht. reglene.

Sist endret av snart_mamma?; 31-07-2013 kl 23:38.
snart_mamma? er logget av   Svar med sitat
Gammel 31-07-2013, 23:52   #17
Spennende
Medlem
 
Spennende sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2013
Sted: Østlandet
Meldinger: 420
Spennende er på vei til noe stort.
Sv: Hjelp.

Sitat:
Opprinnelig postet av snart_mamma? Vis post
Skjønner virkelig hva du går igjennom! :/ Har vært gjennom noe lignende selv også.. Og jeg følte ikke at legen kunne fortelle meg noe om hva de ulike verdiene betydde/sto for, så da ble jeg pent nødt til å sette meg inn i det selv (og ta saken i egne hender!). Nå har jeg lest så sinnsykt mye om FSH, LH, østradiol og AMH at jeg sikkert kunne ha skrevet en doktograd om akkurat det! Hvis du spiller litt "tøff i trynet" og en ekspert på område, så er jeg sikker på at legen ser på deg som en som har peiling og som kjemper for sin sak. Har dessverre erfaring med at slike ting faktisk hjelper, og at det er de som kan mest og vil mest- som faktisk blir hørt og tatt på alvor.

Disse mennene våre er virkelig gode å ha!! Min syntes det var for tidlig å begynne utredningen etter "bare" 6 måneder prøving, men han ble med på det for min del; og for at jeg skulle finne roen igjen.. All heder og ære til dem!

Du har jo litt lange og uregelmessige sykluser, og hvis det er slik jeg tror; at dine problemer bunner i manglende eggløsning så er det ikke noe "stort" problem. Her inne er det mange som har altfor høye eller lave AMH/FSH-verdier. Noen får tilbud om prøverør, mens andre ikke får det fordi verdiene deres er så utenfor normalen at t.o.m en IVF-behandling ikke vil øke sjansene deres for å lykkes.. Med manglende eggløsning blir du satt på hormonbehandling (kanskje pergotime), og da vil du få eggutvikling/eggløsning og ha like store muligheter som andre for å bli gravid

Og ps: Progesteronprøven din ble nok tatt på riktig tidspunkt ja.. =)

Haha, jeg tenkte kanskje du var lege eller noe innenfor feltet!!
Godt jobba! Du har hjulpet meg ekstremt!!! You made my day

Jeg syntes liksom det er litt for gæli at det er jeg som må fortelle legen hva jeg trenger og ikke motsatt
Men tro meg, i morga skal jeg være tøff!

Godt disse mennene våre kan forstå og tolerere litt galskap

Men nå skal jeg og legge oss i armkroken til drømmemannen og prøve å tenke litt positivt!

Takk for fantastiske svar!!!

Ønsker deg en god natt!!
__________________
Prøvere siden februar 2013

2 pergotimer
August 2014 - ICSI = Kjemisk
Oktober 2014 - 2 fryseegg =
November 2014 - 1 fryseegg = SA 5+5
Februar 2015 - ICSI =
Spennende er logget av   Svar med sitat
Gammel 31-07-2013, 23:58   #18
snart_mamma?
Medlem
 
snart_mamma? sin avatar
 
Medlem siden: May 2013
Meldinger: 93
snart_mamma? er på vei til noe stort.
Sv: Hjelp.

Sitat:
Opprinnelig postet av Spennende Vis post
Haha, jeg tenkte kanskje du var lege eller noe innenfor feltet!!
Godt jobba! Du har hjulpet meg ekstremt!!! You made my day

Jeg syntes liksom det er litt for gæli at det er jeg som må fortelle legen hva jeg trenger og ikke motsatt
Men tro meg, i morga skal jeg være tøff!

Godt disse mennene våre kan forstå og tolerere litt galskap

Men nå skal jeg og legge oss i armkroken til drømmemannen og prøve å tenke litt positivt!

Takk for fantastiske svar!!!

Ønsker deg en god natt!!
Godt at vi kan hjelpe hverandre her inne Jeg ser at du snart kommer over til oss etablerte også, det er her jeg er i alle fall

Haha, gleder meg til du skal konfrontere fastlegen din i morgen nå! Vær skikkelig bad-ass!! La meg få høre hvordan det går da...

Nattaklem *
__________________
PP 1-7
PP 8

Nedtelleren er fjernet i hht. reglene.
snart_mamma? er logget av   Svar med sitat
Gammel 01-08-2013, 11:22   #19
Spennende
Medlem
 
Spennende sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2013
Sted: Østlandet
Meldinger: 420
Spennende er på vei til noe stort.
Sv: Hjelp.

Tante rød kom på besøk nå.

Kan jo ikke vente med prøvene til over helgen da, så jeg ringte legen og fikk time i dag kl 11

Skal høre på Eye of the tiger i bilen på vei bort og sette ned foten

Ønsker alle en fantastisk dag
__________________
Prøvere siden februar 2013

2 pergotimer
August 2014 - ICSI = Kjemisk
Oktober 2014 - 2 fryseegg =
November 2014 - 1 fryseegg = SA 5+5
Februar 2015 - ICSI =
Spennende er logget av   Svar med sitat
Gammel 01-08-2013, 13:38   #20
snart_mamma?
Medlem
 
snart_mamma? sin avatar
 
Medlem siden: May 2013
Meldinger: 93
snart_mamma? er på vei til noe stort.
Sv: Hjelp.

Sitat:
Opprinnelig postet av Spennende Vis post
Tante rød kom på besøk nå.

Kan jo ikke vente med prøvene til over helgen da, så jeg ringte legen og fikk time i dag kl 11

Skal høre på Eye of the tiger i bilen på vei bort og sette ned foten

Ønsker alle en fantastisk dag
Ja, da er du på 1 syklusdag så da passer det jo perfekt at du fikk time i dag! Hvordan gikk det forresten?
__________________
PP 1-7
PP 8

Nedtelleren er fjernet i hht. reglene.
snart_mamma? er logget av   Svar med sitat
Svar


Aktive lesere akkurat nå: 1 (0 medlemmer og 1 gjester)
 
Diskusjonsverktøy
Visningsmodus

Regler for innlegg
Du kan ikke starte nye diskusjoner
Du kan ikke svare på meldinger/diskusjoner
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke redigere meldingene dine

BB-kode er
Smilier er
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Forumnavigering


Alle tider vises som GMT +2. Klokka er nå 00:11.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Alt innhold © 1999-2013 SnartGravid.com